Onze Visie

Het ontwerp is geslaagd als de bewoners en gebruikers er bewust en onbewust rust vinden. Dit gebeurt als het aansluit bij de voorkeur en identiteit van de bewoners. Om dit te realiseren hanteert ID tuindesign de volgende drie pijlers om tot een uniek tuinontwerp te komen Design, Duurzaamheid en Perfectie.

Design
ID tuindesign neemt niet de huidige trends als uitgangspunt, maar de persoonlijkheid van de bewoner(s). Met een ontwerp- design- van ID tuindesign krijgt u een tuin die helemaal bij u past. Bij wat u waardeert, harmonieert met de rest van uw omgeving en het gevoel van ‘rustig thuis zijn’ versterkt.

Duurzaamheid
De duurzaamheid in de ontwerpen van ID tuindesign komt tot uiting in het duidelijke en evenwichtige lijnenspel. Om ervoor te zorgen dat de tuin ook op langere termijn zijn kracht behoudt, is een goed beplantingsplan daarbij een vereiste. In het ontwerp wordt rekening gehouden met hoe de tuin eruit zal zien als deze volgroeit is.

Afhankelijk van het te besteden budget zal er voor de verharding bij voorkeur worden uitgegaan van natuursteen of gebakken klinkers. Bij bouwkundige constructies zoals vlonders en overkappingen zal gekozen worden voor FSC gecertificeerd hout. Deze materialen verhogen de duurzaamheid.

Perfectie
Voor ID tuindesign is een ontwerp pas geslaagd als deze naadloos aansluit bij de identiteit van de bewoners. De details zorgen ervoor dat het ontwerp de identiteit van de bewoners weerspiegelt. In plaats van een doorsnee tuinontwerp zal uw tuin met een ontwerp van ID tuindesign een tuin op maat worden.

ID tuindesign streeft ernaar de tuinstijl van de klant weer te geven en niet een eigen tuinstijl te vertegenwoordigen. Doordat er elke keer weer nieuwe klanten zijn, komen er dus elke keer weer andere tuinstijlen naar voren.